Ko zadihata duša in telo

Številke niso skrivnost. Bolj, ko jih spoznaš, bolj jih razumeš in občutiš. Poseben občutek pa jih je izbrati. In namesto omejenih in »kričečih« kvadratnih metrov, ki odmevajo v ponorelem svetu, sem še enkrat več izbrala neomejene kvadrate na poti do dobrih 1500 m nadmorske višine, na razprostrani Veliki planini. Kaj vse je dovoljeno nad 1000 metri spomni znan ljudski rek, ki si ga sicer malo prikroji vsak po svoje. Dejstvo pa je, da se na višini tako ali drugače »spucaš«, nabereš novih moči in nenazadnje tudi neponovljivih prizorov, ki jih rišejo mimoidoči in narava, ki te napolnijo z energijo in spremljajo do prihodnjega podobnega podviga. Vmes pa se zgodi življenje, ki nam prinaša nova spoznanja, izzive, lekcije, tegobe….

Sama sem doživela že marsikaj. Zgodb je za celo knjigo, ki je zagotovo izziv za prihodnja leta,  v dosedanjih pa sem spoznala:

  1. Največje darilo življenja je prijateljstvo.
  2. Bodimo srečni za ta trenutek. Ta trenutek je verjetno najbolj nepozaben v našem življenju.
  3. Ne zadržujmo se v preteklosti, ne sanjajmo o prihodnosti, koncentrirajmo svoj um na sedanji trenutek.
  4. Ne spominjamo se dni, spominjamo se trenutkov in še zlasti tistih, ko se podajamo v neznano, ko nas je morda tudi malček strah, ko »dela« adrenalin.
  5. Za srečno življenje je potrebno zelo malo. Vse je v nas samih, v našem načinu razmišljanja.
  6. Na koncu ne štejejo leta v našem življenju, ampak življenje v naših letih.
  7. Pomembo je tudi, da se v življenju lahko zanesemo drug na drugega, ne glede na to, ali gre za prijatelje, družino ali vodnika na drugi strani gore, ki skrbi, da smo v redu.
  8. Življenje je polno lepote. Samo opazujte. Nasmejani obrazi, čudovita narava, barve na nebu, snežinke. Zavonjajte sneg in začutite veter. Živite polno in se zavedajte, da so tudi prekrasni prizori pravzaprav del vaših sanj.
  9. Verjemite, da zmorete karkoli.
  10. V najtemnejših trenutkih se moramo osredotočiti, da vidimo svetlobo.

Včasih so najboljši trenutki tisti, v katerih si resnično živel in v katerih si bil navzoč. Sama pogosto ob rekreaciji poskušam  »ovekovečiti« in v kamero ujeti popoln trenutek čudovite in magične narave (večkrat ga delim tudi z vami). Ta trenutek me tudi spomni, kako neverjetno je moje življenje in z njim preizkušnje, s katerimi sem imela oziroma imam opraviti. In, ko se odločam o filtru in nasičenosti fotografije, ki je resnična v tem trenutku, “filozofsko” ugotovim, da so življenjske preizkušnje naredile iz mene to kar sem, da sem med tveganji, ko sem poskusila nekaj novega, z ljudmi, ki jih nisem poznala, vedno našla tudi nove moči, znanja in sposobnosti v sebi. Ne spomnim se svoje zadnje cone udobja. Pravzaprav so tudi te le hipne.

Ko se ustavim mi že »butne v glavo« nova ideja in že razglabljam, analiziram in hitim naprej. Naporno? Morda za tiste, ki so ob meni, ker sem perfekcionist. Ampak sem vesela, da me poznajo, razumejo, spodbujajo. Pravzaprav z njimi tudi najraje živim, delujem in ustvarjam. Smo ekipa, v kateri za nobenega od nas ni meja in smo si, tudi po “perfekciji”,  podobni. To je tudi naš skupni pogoj, da ustvarimo zgodbe za vedno.  Mimogrede, na obzorju je že nova :). Ob vsem tem pa biti in ostati zvest sam sebi, biti odkrit, povedati svoje mnenje na glas, na vljuden, (ne nujno) prijazen in spoštljiv način, kar je morda slišati zapleteno, v resnici pa tako enostavno preprosto. Ker zaspiš z mirom v duši in se vedno lahko pogledaš v ogledalo.

Dejstvo je, da se v vsakdanjem življenju nenehno pojavljajo problemi. Toda problemi sami po sebi še ne povzročajo trpljenja. Če smo se sposobni s problemom neposredno soočiti in usmeriti svojo energijo v iskanje rešitve, se lahko problem spremeni v izziv. Občutki in čustva, kot so strah, jeza, krivda, osamljenost in občutek nemoči, pa definitivno zgolj povečajo bolečino.

Upam, da 10 zgornjih zapisov navdihne tudi katerega izmed vas. da tvegate in poskusite delovati iz svoje cone udobja. Spoznajte ljudi, za katere si morda običajno ne bi vzeli časa za spoznavanje. Skočite z roba, ko sploh ne veste, kaj se skriva pod vami. Zaupajte v človečnost in v to, da je na drugem koncu vedno nekdo, ki vas ujame. Če ne drugega, boste ujeli sami sebe. Pa višina in številke pri tem sploh niso pomembne.

Ostanite zdravi in razgibani ter srečno. 🙂

 

 

Želim se naročiti na najnovejše objave

DELITE ČLANEK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email